miercuri, 19 noiembrie 2014

Metoda S.O.A.R.

Fetelor, vă prezint mai jos metoda S.O.A.P. care ne dă o idee la ce să fim atente atunci când citim capitolul. 


Ce este metoda S.O.A.R.?

De ce trebuie să facem S.O.A.R.?
Una este doar să citești Scriptura, dar atunci când interacționezi cu ea, atunci când înveți să încetinești ritmul pentru a o citi cu adevărat, dintr-o dată cuvintele încep să îți sară în ochi și să le observi mai bine. Atunci când faci S.O.A.R., poți să sapi mai adânc în Cuvântul Domnului și să “vezi”mai mult decât doar dacă ai citi versetele și apoi ți-ai vedea în continuare de treabă.

La ce se referă metoda S.O.A.R.?
S -  reprezintă Scriptura - scrii pe hârtie versete din Biblie. Vei fi surprinsă ce îți va descoperi Dumnezeu dacă îți iei timp și chiar scrii ceea ce citești!
O - reprezintă Observații - ce vezi în versetele pe care le citești. Cine este publicul? Apare o repetiție de cuvinte? Ce cuvinte îți sar în ochi? Ce aflăm despre caracterul lui Dumnezeu?

A - reprezintă Aplicații - aici Cuvântul lui Dumnezeu devine personal. Ce îmi spune Domnul mie astăzi? Cum pot să aplic ceea ce tocmai am citit la viața mea personală? Ce schimbări trebuie să fac? Există vreo acțiune pe care trebuie să o fac?


R- reprezintă Rugăciune. Folosește ceea ce tocmai ai citit în rugăciunea ta. Dacă ți-a descoperit ceva prin Cuvântul Său în acest timp, roagă-te despre acel lucru. Mărturisește orice păcat din viața ta pe care El ți l-a descoperit.S Scrie pasajul din Scriptură din ziua respectivă. 


O Scrie 1 sau 2 observații din acel pasaj.


A Scrie 1 sau 2 aplicații din acel pasaj.


R Roagă-te cu privire la ceea ce ai învățat din acel pasaj.

Un asemenea studiu al Bibliei îți ia atâta timp cât vrei să îi acorzi. În unele zile poți să stai doar 10 sau 15 minute în Cuvânt, în alte zile mai mult. 

Deși avem această metodă, nu e obligatoriu să o folosim. Putem să-L lăsăm pe Duhul Sfânt să ne călăuzească, bineînțeles. Să citim și să ne adâncim în Cuvânt în funcție de timpul și "foamea" pe care o avem după Dumnezeu. Esențial este însă să citim în fiecare zi și să împărtășim una cu alta ceea ce am înțeles din Cuvântul lui Dumnezeu. În acest fel putem învăța una de la cealaltă, ne putem încuraja, ne putem sprijini în rugăciune. 

Rămâneți cu Domnul Isus!


Preluat și tradus de pe Good Morning Girls

P.S. Eu preiau materiale și le traduc cu permisiune de pe site-ul menționat mai sus, dar să știți că avem libertatea să facem studiul după cum ni se potrivește nouă. Vom vedea pe parcurs ce avem nevoie să adaptăm la dorințele și nevoile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu