joi, 4 decembrie 2014

Când cei răi prosperă, iar Dumnezeu pare departe (Psalmul 10)


Te simţi cumva tulburată când vezi direcţia în care se îndreaptă lumea noastră?

Este o experienţă dureroasă să te uiţi la ştiri în zilele noastre. Ştirile despre abuzurile care se fac asupra femeilor, copiilor, săracilor, tensiunile rasiale şi persecuţia creştinilor din întreaga lume, sunt suficiente pentru a ne întreba: "Doamne, unde eşti?"

Corupţia pe care o văd la guvernul nostru, la care i se adaugă media cu limbajul ei "politically correct", suprimă adevărul şi aduce durere inimii mele.

O cititoare mi-a scris şi m-a întrebat:

"Cum putem să trăim cu bucurie când toate acestea se întâmplă sub ochii noştri şi chiar iau amploare? Cum putem să nu ne simţim mânioşi şi speriaţi? Da, Isus este speranţa noastră, dar aceasta nu opreşte nebunia din jurul nostru. Mă simt afectată. Mă întreb dacă nu cumva ar trebui să nu mă mai uit deloc la ştiri. Tu cum faci? Nu te temi că această ţară în care cresc copiii noştri este un haos şi va fi aşa şi pentru copiii lor?"

Aici vă redau o parte din răspunsul meu:

"Noi obişnuiam să ne uităm la ştirile de pe canalul naţional de TV timp de 1-2 ore în fiecare seară. Ştii tu, la talk show-urile unde se despică firul în patru... Aşa ne petreceam noi serile, soţul meu şi cu mine. Dar acum nu ne mai putem uita. Este foarte supărător. 

Încă ne mai uităm din când în când, dar nu seara şi nu în fiecare zi aşa cum făceam înainte. Pur şi simplu nu putem să ne umplem minţile cu asta fără să ajungem să ne simţim descurajaţi şi cu teamă. Aşa că ne menţinem minţile concentrate asupra lui Hristos şi ne petrecem timpul cu alte lucruri. 

Totuşi avem nevoie să ne informăm şi acum fac asta mai ales prin internet... şi apoi stăm în Cuvântul lui Dumnezeu şi Îl punem în practică pentru a fi un exemplu pentru copiii noştri. Vreau ca ei să vadă în noi nişte părinţi curajoşi şi puternici, care faţă în faţă cu opoziţia şi întunericul, luminează cu îndrăzneală, fără teamă şi cu bucurie imensă.    

Luptă pentru bucurie - nu permite ca întunericul să te cuprindă. Această lume nu este casa noastră - noi doar suntem în trecere pe aici şi sunt atât de mulţi în lumea aceasta a căror circumstanţe sunt de o grămadă de ori mai rele. Aşa că, în timp ce noi ne pronunţăm în favoarea dreptăţii şi adevărului, avem un motiv de bucurie în siguranţa în care ne aflăm pentru moment.  

Roagă-te pentru ţara noastră şi pentru siguranţa copiilor şi nepoţilor noştri, şi las-o în mâinile unui Dumnezeu iubitor şi demn de toată încrederea şi care dă pacea.

Dacă îţi lipseşte pacea, roagă-te să o primeşti. Aceasta face parte din roada Duhului, iar El doreşte să o ai. El vrea să ai bucurie. Urmăreşte-o şi păzeşte-ţi mintea - fii puternică mintal - nu lăsa gândurile să te doboare."

Şi aceasta mă aduce la Psalmul 10. David a întrebat:

"Pentru ce stai aşa de departe, Doamne? Pentru ce Te ascunzi la vreme de necaz?"

În mijlocul durerii lui David la vederea multiplicării accelerate a răului...

David se roagă.

Şi noi trebuie să facem la fel.

În rugăciunea lui, David enumeră:

Cele 5 semne care îi descriu pe cei răi:

1). Sunt mândri. (vers. 2, 3, 4 şi 6)

2). Au gura plină de blesteme şi batjocuri. (vers. 3 şi 7)

3). Sunt lacomi. (vers. 3 şi 9)

4). Sunt violenţi. (vers. 8-10)

5). Sunt fără Dumnezeu. (vers. 4 şi 11)

 David spune despre cei răi în versetele 4 şi 13:

"Nu este Dumnezeu! Iată toate gândurile lui.

Pentru ce să hulească cel rău pe Dumnezeu? 
Pentru ce să zică în inima lui că Tu nu pedepseşti?"

Cei răi nu pot să scape de gândul că EXISTĂ Dumnezeu - aşa că ei trebuie să-şi repete din nou şi din nou că nu există Dumnezeu şi că nu este nimeni căruia să îi dea socoteală. Dar ei ştiu - în conştiinţa lor - că există Dumnezeu.

De fapt, în versetul 11 cel rău spune:

"...în inima lui: "Dumnezeu uită! Îşi ascunde faţa şi în veac nu va vedea!" 

Vedem bătălia interioară care se dă legată de existenţa lui Dumnezeu şi încercarea de a suprima adevărul. Este un efort constant - ei trebuie să-şi repete în inima şi mintea lor că nu există Dumnezeu.

Aşa că atunci când vezi că cei răi au propăşire, iar Dumnezeu pare departe, fă la fel ca David şi mergi la Domnul cu rugăciune.

Este greu să te rogi atunci când cei răi prosperă. Este greu să te rogi atunci când Dumnezeu pare departe, dar sentimentele noastre ne induc în eroare. Dumnezeu a fost cu David chiar atunci când a scris acest Psalm, iar El este şi cu tine chiar în acest moment. El nu este departe. 

David proclamă în versetele 14-18:

"14. Dar Tu vezi; caci Tu privesti necazul si suferinta, ca sa iei in mana pricina lor. In nadejdea Ta se lasa cel nenorocit, si Tu vii in ajutor orfanului.

15. Zdrobeste bratul celui rau, pedepseste-i faradelegile, ca sa piara din ochii Tai!
16. Domnul este Imparat in veci de veci; neamurile sunt nimicite din tara Lui.
17. Tu auzi rugaciunile celor ce sufera, Doamne! Le intaresti inima, Iti pleci urechea spre ei,
18. ca sa faci dreptate orfanului si celui asuprit si ca sa nu mai insufle groaza omul cel luat din pamant."
Să încetăm să mai gândim ca şi cei răi - că Domnul este departe.
El este aproape şi ochii Lui şi mâinile Lui şi braţul Lui sunt pentru noi!
Isus vede TOT şi El a îndurat crucea la cheremul celor răi, dar a ieşit victorios ASUPRA răutăţii.
Datorită jertfei Sale pe cruce şi a biruinţei asupra morţii putem să proclamăm cu îndrăzneală: El este Regele Regilor din veci în veci!
Te tulbură starea în care se află lumea noastră?
Lumea aceasta nu este casa noastră. Noi suntem doar în trecere pe aici.
Întăreşte-ţi inima! Fii plină de curaj!
Ai citit cartea Apocalipsa? Totul se termină cu bine până la urmă. Ai răbdare în timp ce aştepţi reîntoarcerea Domnului şi pune-ţi toată încrederea în El. Când simţi frică şi frustrare, fă la fel ca David: roagă-te! Mereu şi mereu vedem în cartea Psalmilor cum starea lui David s-a schimbat din apăsare în laudă pentru că s-a dus direct la Dumnezeu cu toate necazurile sale. 
Adu necazurile tale la Isus. Lasă-L pe El să-ţi uşureze povara! 
Umblaţi cu Regele!
Courtney
Întrebări:
Îţi produce teamă starea de acum a lumii noastre? Te tulbură ştirile?
Te-ai luptat cu sentimentul că Dumnezeu este departe?
La ce versete te întorci pentru a depăşi aceste sentimente?  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu