marți, 16 decembrie 2014

Cum să fim femei înţelepte?



Prov. 14:1: „Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa, 
iar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei.”


Acest articol a apărut în buletinul duminical al Bisericii Poarta Cerului din Timisoara, biserica mea de suflet. Sper să vă fie de folos. 

Cum să fim femei înţelepte?

O dată cu intrarea în căsnicie şi mai ales o dată cu venirea copiilor pe lume, responsabilităţile femeii cresc. Nu se mai are doar pe ea însăşi, ci mai are şi alte suflete pe lângă ea de care să se ocupe. „Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa, iar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei” spune Biblia. Bărbatul se ocupă mai mult de construcţia fizică a casei, de aducerea banilor în casă, dar de armonia din familie şi creşterea copiilor este în primul rând femeia responsabilă. Aşa a lăsat Dumnezeu lucrurile.

Şi cum putem fi femei înţelepte? Pentru că sunt sigură că nicio femeie nu vrea să-şi distrugă familia chiar cu mâinile ei.

O condiţie de bază este să fim femei care Îl caută pe Domnul şi Îl pune pe primul loc în viaţa lor. Cum facem asta? Prin părtăşie zilnică cu Domnul. Citirea Cuvântului şi rugăciunea sunt esenţiale pentru a rămâne conectate la Sursă. Dar veţi zice poate: „Sunt foarte ocupată cu serviciul, copiii, casa... Nu reuşesc în fiecare zi!” Sunt de acord că o femeie are multe de făcut. O soluţie practică ar fi să te trezeşti cu o oră înaintea celorlalţi pentru a sta în părtăşie cu Domnul. Atunci nu te deranjează copiii, nu te sună nimeni, nu are nimeni nevoie de tine. Poţi să stai doar tu cu Dumnezeu. Trebuie atunci să sacrifici din orele tale de somn? Da. Dar se merită! Şi apoi ziua ta se va ordona frumos, pentru că Dumnezeu îţi dă binecuvântarea Lui pentru restul zilei.

Citirea Cuvântului îţi oferă o perspectivă divină asupra vieţii, iar prin rugăciune primeşti claritate, putere şi mângâiere. Nu poţi fi o mamă şi o soţie bună fără Isus!

Ramona


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu