vineri, 26 decembrie 2014

Păstorii au venit fără cadouri la Isus, dar au fost şi ei primiţi


Pastorii au venit si ei sa-L vada pe Prunc, dar nu se spune daca ei ar fi adus daruri lui Isus. Probabil ca nu sau au fost lucruri putin importante (branza, lapte...). Dar totusi au fost primiti. 


Isus te primeste, cu cadouri sau fara. Conditia este sa vii la El si sa vrei sa I te inchini si sa-L recunosti ca Domn al tau. 


Apoi ei au povestit Mariei si lui Iosif ce le spusesera ingerii. Si toti "s-au mirat" spune Biblia. Iar Maria se gandea la cuvintele acelea in inima ei. Cred ca ei, ca oameni, aveau nevoie de o confirmare ca Pruncul era chiar Fiul lui Dumnezeu. Poate ca in mintea lor ei nu puteau sa inteleaga de ce ar permite Dumnezeu ca Fiul Sau sa se nasca intr-un grajd. 

De ce Dumnezeu nu a oferit conditii mai bune Fiului Sau?

Noi, cu mintea noastra, nu putem intelege (intotdeauna) caile Domnului. Daca El ne incredinteaza o lucrare, nu inseamna si ca ne va oferi cele mai bune conditii pentru indeplinirea misiunii. S-ar putea sa trecem prin greutati la fel ca Maria si Iosif. Dar toate acestea se intampla pentru ca Domnul sa-Si arate slava Lui in noi. 

Ceva nu trebuie sa mearga bine pe pamant, pentru ca sa fie nevoie de interventia Lui si astfel El sa-Si arate puterea. Deci greutatile noastre sunt doar ocazii pentru ca Domnul sa-Si arate puterea. Dar pt asta ni se cere credinta. Ni se cere sa pastram cuvintele Lui in inima noastra si sa ne gandim la ele atunci cand nu-L intelegem pe Dumnezeu. 

Sarbatori binecuvantate in continuare!

Ramona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu