duminică, 14 februarie 2016

Tu cum stai cu dragostea?

În ultimul timp auzim tot mai multe predici în care ni se spune cât de mult ne iubeşte Dumnezeu şi cât de mult Îi pasă de noi. Şi acest lucru este adevărat, fără nicio îndoială! Domnul ne iubeşte! Dar, în special aceia care au crescut în biserică sau sunt întorşi de mult timp la Domnul, ştiu lucrul acesta deja.  Eu îl ştiu foarte bine. Prietenii mei pocăiţi îl ştiu foarte bine.
Deşi cred că este bine să ni se spună că Domnul ne iubeşte, aş dori să mi se aducă aminte şi că eu trebuie să-L iubesc pe Dumnezeu. Problema nu se pune dacă El ne iubeşte pe noi, ci mai degrabă, Îl iubim noi pe El?
Noi ştim că suntem iubiţi de Dumnezeu, dar mulţi dintre noi conştientizăm acest lucru mai mult la nivel  teoretic decât practic. „Nu e adevărat!” aţi spune imediat. Dar lucrul acesta se vede din comportamentul nostru, deoarece, dacă ne-am apropia de El suficient cât să-I simţim dragostea, ne-am simţi îndatoraţi, nevrednici şi peste măsură de recunoscători. Am căuta să-I facem pe plac cu orice preţ şi dorinţele Lui ar prima în viaţa noastră.
În schimb, noi preferăm să ducem o viaţă relativ independentă de Domnul în timpul săptămânii. Ne rezolvăm problemele după cum ştim noi mai bine, în funcţie de situaţie şi fără să-L întrebăm pe El. Citim Cuvântul în fugă şi ne rugăm superficial. Şi vedem că se poate şi aşa... Iar Dumnezeu devine doar barca de salvare atunci când lucrurile ne scapă de sub control şi nu mai ştim ce să facem.
Mai mult, dragostea noastră de Dumnezeu se vede şi din felul în care îi iubim pe cei din jur. Dar dacă suntem deja atinşi de microbul acesta al indiferenţei şi nepăsării care există în lume, e clar cum ne iubim semenul. Şi nu spun că eu aş fi mai bună. Pentru că nu sunt. Observ şi la mine o indiferenţă care mă doare. Îmi doresc să iubesc ca şi Isus şi ştiu că El îmi cere acest lucru. Dar neglijenţa faţă de rugăciune plus noul mod în care am ajuns să relaţionăm cu oamenii – mai mult de la distanţă prin invenţia aceasta numită Internet – ne face reci şi incapabili de o iubire adevărată ca în 1 Corinteni 13.
Să ne întoarcem la rugăciune! Să ne întoarcem la post! Doar aşa va putea Domnul să aprindă în noi dragostea adevărată faţă de El şi de semeni. Dacă nu vom face asta, îi vom critica mereu pe oameni şi nu îi vom putea iubi cu iubirea lui Hristos. Vom face diverse lucrări, dar nu din dragoste de oameni, ci mai degrabă din mândrie, ca să fim văzuţi şi apreciaţi. Iar Domnul va şti, pentru că El ne vede inimile.
Eu ştiu că am nevoie de mai multă apropiere de Domnul, ca să învăţ de la El cum să iubesc cu adevărat. Tu cum stai cu dragostea?


Ramona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu